Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/reddestolp.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734 Partners : Red de Stolp | Stop Sloop Historische Stolpen

Steun ons

Wilt u meer weten over stolpboerderijen? Wilt u meer doen tegen het verval van cultureel erfgoed of draagt u de Noord-Hollandse geschiedenis een warm hart toe? Hieronder vindt u de drie organisaties die Red de Stolp! mogelijk maken en ook waar zij in zijn gespecialiseerd:


Erfgoedvereniging Bond Heemschut
De landelijk opererende Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van het heem (de eigen omgeving). Als erfgoedvereniging zetten we ons in voor de bescherming van waardevolle objecten en gebieden. Van een bedreigde theekoepel tot de verrommeling van Nederland, bijvoorbeeld langs de snelwegen.

Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
020-622 52 92
www.heemschut.nl


Het Westfries Genootschap

Het Westfries Genootschap zet zich in om het historisch, cultureel en landschappelijk aanzien van Westfriesland zo veel mogelijk voor het nageslacht te bewaren. Aandachtsgebieden zijn onder andere geschiedschrijving, taal, kleding, landschap, monumenten en stolpen.

Postbus 2125
1620 EC Hoorn
0229-217121
www.westfriesgenootschap.nl

De Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de stolp’
De Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de stolp’ is een particuliere organisatie van vrijwilligers, opgericht in 1988. Het is bovendien een vereniging van boerderijbewoners zonder formele verenigingsstructuur, de ‘Vrienden van de stolp’, met als gemeenschappelijk doel: het behoud van de karakteristieke landelijke bouwkunst in Noord-Holland met nadruk op het stolpengebied ten noorden van het Noordzeekanaal. Belangrijkste middelen zijn voorlichting en advisering.

Secretariaat en bezoekadres:
Schapenlaan 20, 1862 PW Bergen
072-581 68 88 (ma t/m vr 10-13 uur)
www.boerderijenstichting.nl